Når hele familien skal med på stranden

Den miljøvenlige badetur

Er du familiemenneske og ligger den grønne omstilling dig samtidig meget på sinde, så behøver du ikke lede længere. Du kan gå ind på den grønne markedsplads her, hvor du kan finde en masse flot og miljøvenligt badetøj. Her er mere bæredygtigt badetøj end på de fleste andre markedspladser. Der er blandt andet badetøj i genbrugsmateriale og ikke mindst i økologiske materialer, og du finder også håndklæder og strandtøj i økologisk materiale og i det meget miljøvenlige materiale, bambus.

Børnenes grønne oplevelse i barndommen

Når du har lagt dig ind på at være en del af den grønne omstilling, er det vigtigt, at du giver det videre til dine børn. Det er dem, som får den store opgave at fortsætte den kurve mod en fuld grøn omstilling og væk fra det ressourcespild, som vi har oplevet. Børnene har en stor opgave foran sig. De skal bruge en stor del af deres voksenliv på at bære ansvaret for at reducere CO2 udslippet, så jordens forbrug ikke kommer over det tipping point, som får klimaproblemerne til at eskalere og komme ud af kontrol.

Tipping point

Det er vigtigt at forklare børnene, hvad et klimamæssigt tipping point er, og at gøre det klart, men nænsomt, for de selvforstærkende klimaforandringer er ret alvorlige. Isen smelter ved polerne, og ligesom det tidligere var selvforstærkende for iskapper at skabe sne og dermed is, er det desværre ved at gå den vej, at isens nedsmeltning bliver selvforstærkende.

De fleste børn lærer allerede en del om klimaforandringerne og den grønne omstilling i undervisningen i skolen. Derfor er det også vigtigt, at man som forælder er sig det bevidst, at det er noget, som børnene har en viden om og kan have nogle spekulationer om. Nogle børn bliver også meget nervøse og nogle kan også være bange. Derfor må man tage det ansvar på sig at fortælle sine børn om klimaforandringerne og lære dem om at leve miljøvenligt og at respektere naturen. Det kan man blandt andet gøre ved at tage på ture ud i naturen, og her er i de gode strandture en rigtig god idé.

Sådan får du en bedre og grønnere badeoplevelse sammen med børnene

Den miljøvenlige og glade badetur

  • Find noget miljøvenligt badetøj, og pak det det ned i din badetaske.
  • Sørg for,at have økologiske madprodukter med i madkurven.
  • Miljøvenlige badehåndklæder med i tasken.
  • Saml affald op på stranden og bidrag til at skabe en renere strand og en renere natur. Det er opbyggeligt for børnene at få opgaver som disse.
  • Tag cyklen, offentlig transport eller elbilen ud til stranden. Eller gå på gåben, hvis du allerede er ude i sommerområdet tæt på på stranden.