De bedste redskaber til at få en god nats søvn

Der er ikke noget mere afslappende og dejligt end at falde i søvn efter en lang dag, hvor man har været på farten. Men for nogle kan det være svært at falde til ro og få den dyrebare søvn. Her er nogle tips til, hvordan du kan få en god nats søvn.

En tyngdedyne

En tyngdedyne er en dyne, der er fyldt med jævnt fordelt vægt, så den skaber en fornemmelse af at blive masseret. Det kan virke afslappende og beroligende, og derfor kan det være en god idé at have en tyngdedyne, hvis man har problemer med at falde i søvn.

Et tæppe

Det kan også være en god idé at have et tæppe liggende ved siden af sig, når man skal sove. På den måde kan man tage det på, hvis man føler sig kold, og det kan også virke beroligende at have et tæppe over sig. Du kan ligeledes med fordel bruge et tæppe oven på eksempelvis din tyngdedyne for at få lidt ekstra varme, når vi rammer de lidt koldere måneder. På den måde kan du holde dig varm, selvom det er koldt udenfor og forhåbentligt få en god nats søvn.

Stille og rolig musik

Musik kan have en beroligende effekt på mange mennesker. Hvis man har svært ved at falde i søvn, kan det derfor være en god idé at lytte til stille og rolig musik, inden man sover. På den måde kan man falde til ro og forberede sig mentalt på at skulle sove. Du kan med fordel finde forskellige sove-playlister inde på både Spotify og YouTube, så du hurtigt og nemt kan komme i gang med at lytte til beroligende musik.

Æteriske olier

Æteriske olier kan også have en beroligende effekt, og derfor kan det være en god idé at have nogle af disse stående på natbordet. Lavendel og jasmin er gode olier at bruge, da de har en beroligende og afslappende effekt. Mange bruger også vaniljeolie, da den kan have en beroligende effekt og få dig til at falde i søvn.

Anskaf en natmaske

En natmaske er en maske, man bruger for at dække øjnene, så der ikke kommer lys ind. Mange bruger natmasker, når de skal sove, da nogle har en tendens til let at blive vækket af lys, når de sover. En natmaske er med til at skabe en bedre følelse af mørke i rummet, og derfor kan det være en god idé at bruge en natmaske, hvis man skal sove.